Shifting Perspectives

Shifting Perspectives uitnodiging

Beste buurtbewoners, Graag nodigen wij u uit om mee te doen met ons Shifting Perspectives initiatief. Shifting Perspectives is een multidisciplinaire festival dat in november gaat plaatsvinden in het hart van Schandelen.

Het initiatief is vorig jaar ontstaan tijdens de vervaardiging van de muurschildering “Tulpenmanie” van de kunstenaar Gaia. Het enthousiasme, warmte en gastvrijheid van de buurtbewoners was zo groot, dat een huiseigenaar op een bepaald moment, spontaan zijn wand heeft aangeboden voor een mural. Hierbij was ook de bevestiging gegroeid om bij een volgend project, de samenwerking met buurtbewoners te intensiveren. Wij kijken ernaar uit om gezamenlijk inhoud te geven aan de toekomstige murals en dit gezamenlijk te vieren met een buurtfeest die gemeenschappelijk georganiseerd zal worden met als liefst uw inbreng.

In de aanloop naar het buurtfeest, willen wij u kosteloos, kennis laten maken met de ins en outs van diverse “Do It Yourself” kunstvormen (urban arts) aan de hand van workshops.

 

Workshops

De workshops zullen u de bouwstenen bieden om meer te doen, dan alleen te kijken en luisteren. Vanuit deze sessies delen de mentors hun passie en bieden voor een ieder, op een ongedwongen wijze inzicht in deze toffe kunstvormen. Naast het toegang bieden tot het ontdekken van het eigen talent, kan het natuurlijk ook hartstikke leuk zijn om met je buren / partner / kind iets nieuws te ondernemen.

Doe vrijblijvend mee, aan een viertal workshops:

  1.  Visual art (street art, graffiti)
  2. Spoken word (poëzie, voordracht)
  3. Performance art (super hero)
  4. Urban dance (hip hop, breakdance)

Deze cursussen(workshops) worden in meerdere sessies georganiseerd en begeleidt door getalenteerde artiesten, hiermee leert u op een informele manier, de diverse urban art disciplines ook beter kennen.

Iedereen vanaf 10 jaar kan meedoen aan de workshops.

Buurtfeest

Voor de presentatie van de muurschilderingen willen wij graag met u een buurtfeest organiseren, waarbij uw input van groot belang is. Het doel is namelijk meer ontmoeting, saamhorigheid en een moment te creëren waarbij de buurt op een gezellige kan samenkomen. Niks is te gek, wilt u zich op een andere manier presenteren of wilt iets toevoegen? Dan horen wij dit graag. Wij kijken heel erg naar de ideeën die u heeft omtrent het buurtfeest.

Meld u nu aan via: info@artincontexture.org